Project Zandkasteel Amsterdam

 In Nieuws

Na exact 5 jaar heeft Hiensch Engineering B.V. het prestigieuze renovatieproject Zandkasteel Amsterdam mogen opleveren met het team.

Vanaf 1 januari 2019 zijn wij nauw betrokken geweest, van advisering tot en met de oplevering van alle technische installaties van het gebouw. De omvang is enorm, het gebouw omhelst totaal 90.000m2 en het te renoveren deel onder Wonam bedroeg maar liefst 70.000m2.

 

Hierbij mochten wij onze expertise inzetten om tot dit prachtige eindproduct te komen.

Het bijzondere ontwerp van dit gebouw maakte het ons niet makkelijk; geen wand is haaks (behoudens dan de liftschachten), zowel horizontaal als verticaal. In het gebouw is een 3-laagse commerciële plint met parkeergarage aanwezig en daar bovenop 263 appartementen. Voor de “instal-loten” onder ons; totaal 1100kW koelvermogen, 820kW verwarmingsvermogen, 2000kVA elektra aansluiting t.b.v. de plint, 125.000m3/h aan luchtbehandelingskasten, 30.000m2 gesprinklerd gebied.

“Wij wensen alle gebruikers van het project Zandkasteel heel veel comfort en plezier!”

Ruud Dijkman, Projectleider Hiensch Engineering B.V.

Beeldmateriaal: Milan Hofmans, Joni Israeli, Ruud Dijkman

#engineering #technology #construction #installatietechniek #innovation #passievoortechniek #duurzaamheid #werktuigbouwkunde #ontzorgen #vastgoedontwikkeling

Recent Posts