The Grand Hotel te Amsterdam

In opdracht van de Accor Groep werd The Grand Hotel installatietechnisch gerenoveerd en verduurzaamd. Tijdens de ingrijpende revitalisatie bleef het hotel operationeel en werd de overlast tot een minimum beperkt. De renovatie van de gehele klimaatinstallatie en brandbeveiligingsinstallaties moest gebeuren bij een in gebruik zijnde 5-sterren hotel in de binnenstad van Amsterdam.

In samenspraak met het hotelmanagement is een renovatieplan opgesteld om dit mogelijk te maken. Hiertoe is een geheel faseringsplan uitgewerkt waarbij ruimtelijk, technisch en financieel de verschillende stappen inzichtelijk zijn gemaakt. Op basis van dit plan zijn niet alleen de contractafspraken met de aannemers duidelijk vastgelegd, maar kon het hotelmanagement ook de uitval van kamers en ruimten in kosten en tijd kwantificeren, om de totale impact van de renovatie inzichtelijk te krijgen.

Voor dit project zijn onder andere de volgende installatietechnische duurzaamheid maatregelen doorgevoerd: WKO-installatie voor de opwekking van warmte en koude, hoogrendement warmteterugwinning op de ventilatie, verlichting uitgevoerd in LED, waterbesparende toiletten, douches en kranen en schakeling van de installaties op het hotelmanagementsysteem. Voor meer informatie nodigen wij u graag uit contact te zoeken met ons kantoor.

Thema’s: #Hotel #Duurzaamheid #Renovatie #Energie monitoring #Trouble shooting

Bronvermelding foto: The Grand