Overlijden Ruud Hiensch

 In Actueel, Nieuws

“Wij zijn beter dan ISO”

Amsterdam, 8 maart 2020

In de nacht van zondag op maandag 2 maart jl. is thuis, in het bijzijn van zijn naaste familie, van ons heengegaan de “founding father” van Hiensch Engineering, Rudolph Gerardus Hiensch.  In de leeftijd van 85 jaar.

Na zijn studie werktuigbouwkunde deed Ruud ervaring op in Amerika (Pasadena Ca. en Chicago Il.) en Zweden (Jönköping, Stockholm). Eenmaal terug in Nederland startte Ruud in 1972 zijn adviesbureau met een voor Nederland uniek concept in installatie advisering. Hierbij stond Hiensch garant voor kwaliteit en prijs, van ontwerp, realisatie en exploitatie, een concept dat tot op de dag van vandaag nog verweven zit in ons DNA.

Ruud was hierbij de drijvende kracht en grote inspirator in ons bedrijf waarbij geen uitdaging te groot was en geen kans te klein. Ruud motiveerde ons hierbij tot het maximale waarbij het leveren van kwaliteit en het nemen van verantwoordelijkheid voor ontwerp en realisatie verder ging dan gebruikelijk in onze markt. Eén van zijn kenmerkende uitspraken was dat ook “wij zijn beter dan ISO” waarbij hij bedoelde en vond dat er geen systeem zo goed functioneerde als zijn eigen team. Ruud was altijd trots op zijn bedrijf en in het bijzonder op “zijn jongens”.

Een rasechte Amsterdammer was Ruud, een man met een grote mond maar een klein hartje. Als hem iets niet zinde liet hij je dat ondubbelzinnig weten. Of je nu medewerker was of opdrachtgever dat maakte werkelijk niets uit. Het hart lag op de tong. Om je vervolgens weer mee uit te vragen naar het voetbal van Ajax. Hij verwachte veel van de mensen en partijen waarmee hij werkte, maar stond ook altijd klaar voor diezelfde mensen en partijen.

Hoewel Ruud al sinds 2004 afstand heeft genomen van de zaak, was hij nog altijd zeer geïnteresseerd in de projecten die we doen en de medewerkers en hun familie. Ruud heeft onuitwisbare indrukken en sporen achtergelaten in de markt, bij vele opdrachtgevers, leveranciers en niet in de laatste plaats bij iedereen die met hem gewerkt heeft. Zijn gedachtengoed zal blijven voortleven in de dienstverlening van Hiensch Engineering B.V.

Tot op de dag van vandaag halen we regelmatig herinneringen op aan Ruud bij de koffie en de lunch.  Dat zal in de toekomst ook het geval zijn. Ruud leeft voort in ons hart.

Zaterdag 7 maart jl. is er in besloten kring afscheid genomen van Ruud.

Wij wensen zijn echtgenote Yvonne, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind, alsmede familie en naasten heel veel sterkte toe met het verlies van Ruud.

Directie en medewerkers

Hiensch Engineering B.V.

Recent Posts