Design Hotel Fletcher te Amsterdam

Markant aan de A2 gelegen bij binnenkomst van Amsterdam staat het ronde Design Hotel Fletcher. Het 4-sterren hotel, met 120 kamers, vergaderfaciliteiten, restaurant en parkeergelegenheid onderscheidt zich in zowel verschijningsvorm als in duurzaamheid.

In opdracht van Caransa B.V. en in samenwerking met Benthem Crouwel Architecten hebben wij het gehele installatieontwerp en de uitvoeringsbegeleiding gedaan.

Daar bij de aanvang van de ontwikkeling nog niet duidelijk was welke exploitant zijn intrek zou gaan nemen, is bij het ontwerp als basis uitgangspunt greenkey-classificatie “Goud” genomen en was er een dusdanige flexibiliteit dat de specifieke gebruikerswensen van de exploitant naderhand eenvoudig toegevoegd konden worden.

Voor dit project zijn onder andere de volgende installatietechnische duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd:

WKO-installatie voor de opwekking van warmte en koude, hoogrendement warmteterugwinning op de ventilatie, verlichting uitgevoerd in LED, waterbesparende toiletten, douches en kranen en schakeling van de installaties op het hotelmanagementsysteem.

In het Fletcher Hotel is tevens, in plaats van conventionele sprinklerinstallaties, een modern hogedruk watermist-installatie toegepast. Hierdoor kan met minder sprinklers en veel minder waterverbruik, toch een gelijkwaardige beveiliging gerealiseerd worden, waarbij de eventuele waterschade bij een calamiteit (brand of molest) tot een minimum beperkt wordt. Voor meer informatie nodigen wij u graag uit contact te zoeken met ons kantoor.

Thema’s: #Hotel #Duurzaamheid #Watermist #Sprinkler

Bronvermelding foto: Jannes Linders